čtvrtek 16. ledna 2014

LUSH - Why I absolutely love it

Pěkný čtvrteční večer, dnes vám napíšu o své nejoblíbenější kosmetické značce LUSH. V příštích dvou článcích vám od ní zrecenzuji ohromné množství produktů, dnešní bude pouze seznamování s touto značkou.



Dlouho jsem si říkala, že není možné mít nejoblíbenější značku kosmetiky. Vždycky jsem od každé firmy našla tak jeden, dva produkty, které mi vyhovovaly, zbytek byl hrůza. Nebo nebyla v mých cenových možnostech. Na to, abych mohla říct: "Jo, tahle firma vyrábí fakt super výrobky" měla pokaždé každá značka nějaký ten šrám na kráse. Než jsem poznala Lush.

Už ani nevím kde jsem o ní poprvé slyšela, ale vím, že to bylo cca před dvěma lety. Firma v Čechách provozuje jedinou prodejnu, v Praze v Palladiu, plus eshop. Dostupnost pro všechny tudíž není úplně ideální, ale já si jakožto obyvatel Prahy nestěžuji ^^


A proč že je Lush tak super? Shrnula bych to 5 bodama:

1) Používají zcela zásadně čerstvé a organické ingredience. A to čerstvé v tom pravém slova smyslu. Většinu jejich produktů musíte skladovat v lednici, jelikož se jinak jednoduše zkazí. Neuvěřitelně oceňuji jejich snahu prosadit to, že v kosmetice není vůbec žádná třeba všech možných syntetických sraček derivovaných z ropy a podobně. Když se podíváte na složení, neuvidíte ani jedno chemické slovo. Docela rozdíl oproti tomu co člověk běžně vídá v drogerii.

2) Jejich boj proti testování kosmetiky na zvířatech. Myslím, že tohle video je k vysvětlení naprosto dostačující. Také vám vysvětlí, jak celý proces testování kosmetiky vlastně funguje. Testování na zvířatech je zvěrstvo tak šílené, že na to ani nemůžu myslet, jinak se začnu rozčilovat a kopat do věcí.  Na Lush je úžasné to, jak nejenže na nich netestují, ale oni do problematiky zasvěcující veřejnost, pořádají všemožné aktivistické akce, člověk může na prodejně podepsat petici a tak.



3) Jejich produkty fungují. Prostě dělají, to co dělat mají. Nikdy jsem neměla lepší produkt na čištění pleti, lepší šampon, lepší masku na obličej. A jak jim ty věci nádherně voní! To člověk chce pomalu radši sníst než použít na tělo.
4) U výrobků, kde to jde, nepoužívají obaly. Čistě z ekologického hlediska. Proč dávat mýdlo do plastového kelímku, když ho můžete zabalit do recyklovaného papíru, že? A když už použijí kelímek, je ze 100% recyklovaného plastu. A pozor, ještě je tu bonus. Když přinesete na prodejnu 5 vypotřebovaných kelímků od jejich produktů, aby je mohli znovu použít (ha, jak ekologické) dostanete pleťovou masku zdarma. Jejich obaly jsou také popsány neuvěřitelně vtipnými věci. 
5) Prostředí a obsluha jejich obchodu. Personál, který se nazývá "Lush víly", se tam pokaždé krásně usmívá, mile vám poradí, od každé věci vám dá vzoreček a celkově z toho obchodu sálá tak pozitivní energie, že někdy když jdu kolem, se tam zajdu jen tak podívat, abych si zvedla náladu. 



2 komentáře:

  1. Tuto značku mám moc ráda, jen škoda, že mám Prahu přes celou čr:( Chtělo by to obchůdek v Ostravě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cim vetsi o ni bude zajem, tim vic pobocek urcite otevrou :)

      Vymazat