neděle 6. dubna 2014

Vlasový regenerační zábal Henna

Pěkný den,
ještě než se vydám do víru města na Matějskou, chci se s vámi podělil o své první zkušenosti s Hennou. V mém záchvatu přírodní kosmetiky jsem se totiž rozhodla, že je třeba změnit i proces barvení vlasů a jelikož dlouhodobě nosím takovej mišmaš čokoládově hnědý, červený a zrzavý, což jsou přesně odstíny, na které je Henna jak dělaná, los padl automaticky na ní. Ale vím, že jsem úplné střevo na manipulaci s barvami na vlasy, tak mě napadlo proč nejdřív nevyzkoušet bezbarvou Hennu. Vyzkoušet si, jak se s ní manipuluje a v případě nějakého failu být bez rizika zkažených vlasů.


Sáhla jsem po regeneračním vlasovém zábalu od firmy pojmenovaném prostě Henna. Prodávají v DMku asi za 120,-. Balení údajně vydrží na 2 - 3 zábaly a vzhledem k tomu, že ho stačí dělat tak jednou měsíčně, vychází to pěkně levně.

Obsahuje 4 pytlíčky s Hennou, 1 pár rukavic a 1 čepici. Ta čepice je spíš než čepice takový velký kus něčeho co vypadá jako pytel na odpadky. Hodně jsem se na ní ksichtila, ale pak jsem byla ráda, že jí mám. Rukavice jsem nepoužila.

A jak se postupuje? Je to trošku vyšší level manipulace než si klasické masky na vlasy. Nejdříve je třeba určit kolik Henny potřebujete. To záleží podle délky vlasů. Já je mám dlouhé téměř do půlky pasu, řekla jsem si teda, že použiji ty pytlíčky dva. Bylo to ale moc (aspoň mě to tak přišlo), myslím že by mi stačil jeden, takže celé balení by vydrželo 4 zábaly. Každopádně nedá se říct jaké je přesné určené množství na jednu určitou délku vlasů. Klidně si tam napatlejte celé balení když budete chtít.


 Pak je třeba ohřát 250 ml vody na 60 - 90 stupňů. To je trošku oříšek, já jsem to jenom tak tipla.

A pak už jen zamíchat a kydnout směs na vlasu. Upozorňuji, nevoní to pěkně. Vlastně pěkně odpudivě, ale co by člověk neudělal pro krásu, že.


Po kydnutí si dejte na hlavu tu igelitovou imitaci čepice. A protože teplo aktivuje regenerační účinky, plácněte si na hlavu ještě normální zimní čepici. Budete vypadat jako idioti, ale co se dá dělat. Já si pro extra účinek nasadila ty zimní čepice dvě. Můj otec při pohledu na mě dostal záchvat smíchu, takže asi tak.

Zábal je dobré mít na hlavě 1 - 6 hodin. Já jsem to vydržela necelé 3 hodiny, na víc nebyl čas.

Fotka vlevo moje maličkost s dvěma zimníma čepicema a igelitovym pytlem na hlavě aneb recept na to vypadat jako blázen, fotka vpravo moje maličkost po umytí vlasů, nasazení čoček a namalování se.  

Pak už jen vymýt a hotovo. Zvolte nějaký extra voňavý šampón, ta Henna vážně smrdí. Vymývaní trvá celkem dlouho, ale jde to bez problémů.

A jaký byl výsledek? Řekla bych, že vlasy mám takové lepší než před tím. Působí pevněji a celkově vyživeněji. Není to nějak extra hydratační, ale vlasy jsou po tom určitě mnohem lepší. Takže hodnotím celkově kladně.

Já už se teď budu jen těšit na to až si skočím do Lush a koupím na Hennu na barvení.

P.S.: Včera jsem ten článek nestihla dopsat, na Matějský jsem byla včera. 

3 komentáře:

  1. jak tě vidím v té čepici, tak se musím smát :D hlavně se nikdy nestříhej na krátko, dlouhé vlasy Ti sluší

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Mii prosím tě chtěla bych se tě zeptat kolik pytlíčků postačí na vlasy po ramena napíšeš mi postup díky

    OdpovědětVymazat