úterý 3. prosince 2013

DIY maska pro ty nejdokonalejší vlasy

Patřím mezi ty lidi, kteří i kdyby si vlasy nebarvili a neošetřovali je teplem, stejně je budou mít spíš suché, lámavé a se špatnými konečkami. Mamka je na tom stejně, očividně to koluje v rodině. Scumbag genetika. Díky bohu, že příroda se dá celkem lehce ocheatovat a to hlavně touhle maskou :-)

Potřebujete:
kokosový olej
olivový olej
bambucké máslo




Co je bambucké máslo?
Jedná se o přírodní surovinu, která se získává z afrického stromu – ořešáku zvaného v angličtině shea tree (Farnsworth 1973). Tento strom, domorodci nazývaný karité, roste v úzké oblasti rovníkové Afriky a domorodým obyvatelstvem Nigérie, Ghany, Mali a Burkiny Faso je považován za strom posvátný (Hall et al. 1996). Jeho latinské jméno je Vitellaria paradoxa, dříve Butyrospermum paradoxum, a jeho české jméno je máslovník. Surovina ze získává z plodů máslovníků, které jsou velké asi jako švestky a obsahují ořech s jedlým jádrem. Usušená jádra se praží, drtí a třou tak dlouho, dokud se z nich nezíská krémový, máslu podobný tuk, zvaný bambucké máslo.
Testy prokázaly, že bambucké máslo chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí, regeneruje ji a hydratuje, zvyšuje elasticitu a zpomaluje proces stárnutí. Má také  protizánětlivé a hojivé účinky, podporuje její přirozenou obranyschopnost a ochraňuje pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí. Je tedy vynikající surovinnou pro kosmetický průmysl.
zdroj: veda.cz




Postup:
Jednoduše odkápněte cca lžíci od každého oleje, krátce je nahřejte v mikrovlnce (stačí pár sekund, nahřejou se rychle) a přidejte pořádnou lžíci bambuckého másla. Mimochodem, kupte si někde nějaké bambucké máslo neznačkové, vyjde to mnohem levněji. Já koupila tady skoro 1kg za 249,-, koupíte-li si značkové, máte za tu samou cenu tak 200g. A přitom jsou úplně stejné. Ale to jsem odbočila. Všechno pořádně zamíchejte a napatlejte si po celé délce vlasů. Můžete je i zabalit do igelitu, teplo ozdravující funkci všech látek ještě umocňuje. A pak čekejte. Doporučuji klidně i 2 - 3 hodiny, pro pořádný efekt. Poté umyjte běžným způsobem.

Vlasy budete mít jako znovuzrozené, zaručuji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat