čtvrtek 2. ledna 2014

Přečteno - prosinec

Tento měsíc mám přečteno hanebně málo. Místo knížek jsem se věnovala všemožným zápočtovým pracím, seminárce, atd. tak nebyl čas. A příští měsíc to bude ještě horší, začíná zkouškové, to tu nebudu mít možná vůbec nic :/

Jean-Jacques Rousseau - O společenské smlouvě
Tož s touhle knihou na chvíli s literaturou o politologické historii končím. Ono se to nečte zrovna nejlépe. Celá kniha je o tom, co je to "společenská smlouva", jaká je její funkce, jak vznikne, jak zanikne a tak dále. Rozhodně doporučuji pouze lidem, kteří mají nějaké bádající nebo silně studijní tendence, pro normálního čtenáře dost těžce stravitelné. 
Čteno v aj. 

Suzanne Collins - Aréna smrti a Vražedná pomsta
Ku příležitosti uvedení druhého dílu Hunger Games v kinech jsem se konečně vrhla na knižní předlohu. Post-apokalyptická literatura a filmy jsou moje nejmilovanější, tudíž tohle jsem si prostě musela přečíst, ačkoli to z nějakého nepochopitelného důvodu spousta lidí považuje za něco na úrovni Twillight. Neříkám, že je nejinteligentnější dílo pod sluncem, ale spoustu hejtů to dostává zbytečně. Čte se to neuvěřitelně pohodově, je to ideální čtivo před spaním (na rozdíl od toho pojednání o společenské smlouvě, eh). Akorát mě trošku štve, že koncept arény, kde spolu musejí děti za účelem přežití bojovat je obšlehnutý z Battle Royale. Ale co se dá dělat, Orwell se také u 1984 dost brutálně inspiroval u jiného díla. Třetí díl mám teprve rozečtený.
Čteno v aj.



2 komentáře:

  1. Miluju knížky, ale vždycky si přinesu domů hromadu a přečtu jich pár. Jsem na tom podobně - nemám řas :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem presne delala dokud jsem pro knizky chodila do knihovny, ted uz ctu jenom na tabletu :D

      Vymazat