neděle 5. října 2014

Moje denní a noční péče o pleť

Dnes se s vámi podělím o svojí denní a noční péči o pleť. Poslední půlrok prošla velkou transformací, začala jsem si kosmetiku z velké části sama vyrábět a celkově jsem začala jít trošku zelenější cestou, tak si o tom trošku popovídáme.

Jak už jsem si tu mnohokrát stěžovala, pleť mám ultra mastnou a s dlouhou historií cystického akné. Což je důvod proč jsem k takové kosmetice přesla. Prvotní impuls určitě nebyl "chci zachránit planetu" ale jednoduše to, že drogerkové a lékárnové produkty mi nedělají vůbec nic. Ne že by mi škodili, ale jednoduše na mě nemají žádný efekt (a nebo mi po nich vyskáče akné) a když už se něčím patlám, chci aby to nějaký efekt mělo. Vzhledem k tomu velkému nic to bylo hrozně moc peněz úplně zbytečně utracených. Jediné produkty po kterých jsem zaznamenala zlepšení pleti byli věci od Lush a tím jsem se nějak k té přírodní kosmetice dostala. 

Nebudu se teď pouštět do debaty "lush vlastně není úplně přírodní" to je na celý samostatný článek, každopádně pro mě to byla prvotní inspirace nějak o tom začít přemýšlet, jak o přísadách, tak o testování kosmetiky, plýtvání s obaly (a podobně) a nějak se to tak stalo že většina toho co si teď patlám je doma ukuchtěné a nemůžu si to vynachválit.


Ráno
Ráno si pleť čistím domácím herbalismem, recept ZDE. Obsahuje bylinky a zelený čaj, ideální začátek do dne. 

Jako pleťovou pleť používám obyčejnou růžovou vodu, v které mám rozmíchané malinkaté množství AHA kyselinky

Následuje domácí sérum s vitamínem C, což je vlastně jenom aloe vera s pomerančovou vodou a vitamínem C. Vitamín C je skvělý na jizvy po akné, kterých já mám plný obličej a pomerančová voda reguluje tvorbu mazu. 

Pak přijde na řadu skvělý domácí krém s avokádovým, mangovým a cupuacu máslem, jojobovým, arganovým, konopným, meruňkovým, baobabovým, hroznovým, avokádovým a třešňovým olejem, vitamínem A, C, E, extraktem z mořských řas, olivovým skvalenem, levandulovým esenciálním olejem, tea tree oilem a aloe vera gelem. Prostě ultimátní krém, který je naprosto fantastický. Navíc jeho receptura ještě obsahuje látku díky které není moc mastný, takže se dá použít na den. 

Na to ještě kydnu trošku Skinfood Peach Pore Sake Serum, o kterém byla řeč ZDE, který ten předchozí krém odmastí úplně. 

(recykluju starý obaly, ve flaštičce od Clinique se skrývá růžová voda)

Večer 
Pleť si umeju buď domácím Dark Angels nebo baobabovým mycím gelem podle receptu Mitsuuko. Dark Angels obsahuje aktivní černé uhlí, které naprosto úžasně čistí a odmašťuje obličej, ale je z toho neuvěřitelnej bordel, takže pokud se nevyžíváte v tom mít každý den celou černou koupelnu, je třeba to s něčím střídat a baobabový mycí gel je taky moc super. Občas šáhnu po oil cleansing method

Tak čtyřikrát týdně šáhnu po domácím peelingu, který obsahuje šipkový exfoliant

Znovu pleťová voda z růžové vody. 

Pak přijde na řadu Glyco-A od Isis Pharma. V srpnu se mi zbláznila pleť a bylo jí třeba nějak ukočírovat, takže jsem zařadila do rutiny tuhle 12% kyselinu glykolovou. Je to přesně ta kyselina s kterou se dělá chemický peeling (akorát že u doktora je 70%). Zárověn s tím jsem započala nimbovou očistnou kůru. Kombinace obou těhle věcí naštěstí skvěle pomohla (ale až po měsíci T_T). 

Nicméně dále následuje další domácí krém, který je totožný jako ten ráno, akorát nemá tu odmašťující látku, takže je mastný jako kráva. Ale na noc je mi to fakt jedno. 

Pak oční krém podle receptu Kiss a bee. 

Zakončím to sérem na růst řas NutraLuxe Lash MD, které je sice naprosto famózní a řasy mám po něm tak dlouhé až se mi blbě malují, obsahuje ale spoustu látek které jsou v evropské unii zakázané, což mě upřímně trochu děsí, takže znovu si ho nekoupím. Už mám ovšem vyhlídlou jako náhradu sérum od Santé. 

(flaštička ze Sephory opět recyklování starý obalů)

Podle času si taky občas udělám steam bath, což je v podstatě napařování obličeje pomocí páry. Já si k tomu vytvořila vlastní tabletky s náloží esenciálních olejů a sušenou růží, aby to bylo příjemnější, voňavější a víc cool. 


Odličování 
Oči odličuju zásadně kokosovým olejem. Nic lepšího jsem nikdy nevyzkoušela. Levný, rychlý, přírodní, účinný.

Obličej pak domácím balzámkem s včelím voskem.

Odličování zakončím použitím Blephagelu, což je něco jako antibakteriální gel pro oči. Trpím na časté záněty spojivek a tohle by s tím mělo pomoct. Must pro všechny uživatele kontaktních čoček.


Jak jste mohli zjistit, používám toho fakt hodně. To je holt úděl člověka s problematickou pletí. Když si ale vzpomenu jak neuvěřitelně moc se mi po tom pleť zlepšila, všechno to používám s láskou. Máte vy nějaký super krém, který vám udělal revoluci na obličeji? :-) 

1 komentář:

  1. Ahoj :) můžu se zeptat, jakou odmašťující látku přidáváš do toho domácího krému, jestli to není tajné?

    OdpovědětVymazat